Üye Ol

Ana Sayfa Yap Arkadaşına Gönder Bize Ulaşın Bu sayfayı Yazdır Yardım Özel Mesaj Davet Gönder E-kart Gönder Kedimi Ekle

Son Ada Turumuzda 295 kg Mama Dağıttık

Miyavlar.com olarak düzenlediğimiz bu kışın adalara mama ziyaretlerinin onbirinci ve sonuncusu 13 Nisan Pazar günü sıcak bir havada gerçekleştirildi.

16 kişi, toplamda 295 kg. mamayı ada sokaklarındaki kedi köpeklere ulaştırdı. (107 kg. kuru mama (78 kg. kedi, 29 kg. köpek), 165 kg. çiğ kemik, pişmiş makarna, tavuk ve papara, 23 lt. süt)

Bu sefer de Kınalıada ve Burgazada’ya iskeleden mama bırakıldı, sadece Heybeliada’ya inilerek mama dağıtıldı.

Gelemeyip yardım gönderenler ise 8 kişidir, toplamda 24 kişi sayesinde adalardaki hayvanlara ulaşıldı.

Sabah Kabataş iskelesinden tevfikkardiki, smurfebru, NAGEHAN ve kuzeni Cihan bindiler; tevfikkardiki ve smurfebru’nun yanında gülay’ın hazırlayıp gönderdiği paparalar vardı. Kadıköy iskelesinden ise Princess, SELİN, Arkaraka, leventc, sibela ve nemo bindi. Atılgan’dan satın alınan mamalar ve Çizmelikedi Kliniği’nin bağış olarak gönderdiği mamalar da Kabataş’tan yüklendi.

Bostancı’dan ise aynı anda dtumer, etkiner, melikedi, tamırnav, mariposa ve arkadaşı Yaren bindiler. Melikedi ve eşi tamırnav; tülintülin’den paparaları da alarak iskeleye geldi.
Hülya hanımın eşi de iskeleye papara ve kuru mama getirerek arkadaşlarımıza teslim etti.

Kınalıada

İlk durak Kınalıada'ya toplam 35 kg. kuru mama, 30 kg. çiğ kemik ve tavuk, 5 kg. papara ve 1 lt. süt bırakıldı.
(Adada yaşayan Erdal beye 30 kg. çiğ tavuk, vapurun erken gelmesi sebebiyle iskeleye yetişemeyen Banu hanıma dönüşte iskeleden 35 kg. kedi kuru mama, 5 kg. papara ve 1 lt. süt)

Burgazada

İkinci durak Burgazada'da Mösyö Koço’ya iskeleden toplam 15 kg. kedi kuru mama bırakıldı.

Heybeliada

Üçüncü ve son durak Heybeliada'da herkes (16 kişi) indi : tevfikkardiki, smurfebru, NAGEHAN ve kuzeni Cihan, Princess, SELİN, Arkaraka, leventc, sibela, nemo, dtumer, etkiner, melikedi, tamırnav, mariposa ve arkadaşı Yaren.

Heybeliada’da 16 kişi toplam 57 kg. kuru mama, 130 kg. çiğ ve pişmiş kemik, makarna, papara ve 22 lt. süt dağıttı.

İskelede ada sakinlerinden Faik bey, Kevser hanım, Nevin hanım ve Murat beye bir miktar kedi ve köpek kuru mama bırakıldı, geri kalanı adada dağıtıldı. Murat bey tur boyunca mama dağıtımında bize katıldı, tepedeki ormanlık bölgeye birlikte çıktık.

Yine 2 gruba ayrıldık, bir grup iskelenin karşısından tepedeki bayrak direğinin olduğu bölgeye ve orman kenarına, diğer grup da Ruhban Okulu’nun bulunduğu bölgeye çıktı.
Bu sefer yükümüz daha fazla olduğu epey zorlandık ormana çıkarken.. Ama oraya vardığımızda yine herşeye kesinlikle değdi.. O bölgedeki köpeklere elimizdeki mamaların büyük kısmını verdik. Çıkarken ve inerken de yollardaki diğer kedi ve köpekleri de doyurduk, tabii ki bu ormanlık bölgedekiler kadar aç değildi aşağıdakiler..
Bu seferki tur bir öncekinden daha verimli oldu, o bölgeye daha yüklü gidildiği için daha çok köpek daha fazla doydu.

Atılgan’a yapılan havalelerin tamamıyla, 195 ytl. ile 68 kg. kuru mama satın aldık (50 kg. kedi, 18 kg. köpek).
Diğer mamaların 20 kg. si Çizmelikedi Kliniği’nin bağışı, 19 kg. si de adalara gelemeyenlerin gönderdiği ve gelenlerin yanlarında getirdikleri kuru mamalardır.

Adaya gelerek mama taşınması ve dağıtımına yardım eden tevfikkardiki, smurfebru, NAGEHAN ve kuzeni Cihan, Princess, SELİN, Arkaraka, leventc, sibela, nemo, dtumer, etkiner, melikedi, tamırnav, mariposa ve arkadaşı Yaren’e

Adaya gelemeyip kuru mama alımına maddi katkıda bulunan starsky, yumaki, emine ve Facebook’tan Tuğba Hakan’a

Adaya gelemeyip kuru mama gönderen Hülya hanım ve Çizmelikedi Kliniği’ne

Adaya gelip yanında kuru mama, çiğ kemik, çiğ ve pişmiş makarna, papara getiren etkiner, smurfebru, dtumer, NAGEHAN, melikedi ve tamırnav’a

Adaya gelemeyip çiğ kemik ve papara gönderentülintülin, gülay, ve Hülya hanım’a

Kedi konserve mamalar için melikedi’ye

Sütler için dtumer, leventc, sibela, Arkaraka, melikedi, tamırnav ve mariposa’ya

ve organizasyonu üstlenen Princess'e desteğinden dolayı

Ada kedi ve köpekleri adına çok teşekkür ederiz.

(İsimler belirli bir sıraya göre değil, gelişigüzel sıralanmıştır)

Bir sonraki ada turumuz Kasım ayında olacaktır. 

16 Nisan 2008

Yorumlar (3 adet)
Yorum Yaz  
Yazan: yarem_08 Tarih: 03 Mayıs 2008 Saat: 18:29
Adalara yapılan son turda ben de vardım. Mariposa'nın arkadaşı Yaren olarak :) 2.grupta Ruhban okuluna çıkan gruptaydım ve köpeklerden tırstığım halde onlara ilk defa bu kadar yakındım. O geziye gelen herkese teşekkür ederim. Ben de artık bi miyavlar.com üyesiyim uzakta da olsam.. ilk fırsatta da bu evi kedi sarayına çevirmek istiyorum :) özür dilerim annecim sen de diğer anneler gibi alışırsın merak etme :)
Yazan: barut Tarih: 24 Nisan 2008 Saat: 15:43
Allah sizden razı olsun dostlarım,durmadan yorulmadan devam ediyorsunuz, Allah kolaylık versin bütün uğraşlarınıza. Biraz büyük olsam ben de geleceğim ama 14 yaşındayım ve OKS mağduruyum :( ve en büyük tesellim bir gün sizler gibi olacağımı bilmem :) Kendi kendime diyorum bir gün buradaki ablalar abiler gibi olacağım 8 kedili bir deli :) Tabi yanlış anlamayın yaşasın hayvan manyaklığı :)
Yazan: BAHADIR Tarih: 17 Nisan 2008 Saat: 01:20
Adalara mama dağıtımında benim de bir katkım olduğundan dolayı mutluyum. 4 ton mama dağıtılmış bugüne kadar, maşallah...İnşallah bir dahaki seneye 8 ton dağıtılır :))) (kedisi olmayan kedi manyağı)
   İyi ki Doğdun:  Japon , Kıvrık , Topiş , Tosbik
Tasarım ve İçerik ZERON Üyelik Sözleşmesi, Kullanım Şartları ve Copyright © 2006