|
Ökkeş, kalorifer tepesinde iki ayağının üzerine kalkmış, duvarda asılı duran tabloyu pati darbeleriyle bir sağa bir sola sallar durur. Alev: “Ökkeeşş, bırak onu düşüreceksin!” Ökkeş: ………… Alev: “Kime diyorum yaaa, bıraksana, in oradan aşağı, kaldırma beni ayağa!” Ökkeş: ………… Alev: “Oğlum, yapmasana ya anlamıyor musun(!), sana söylüyorum!” Ökkeş: ………… Alev: “Off, naparsan yap yaa senle mi uğraşacağım şimdi?” Ökkeş: ………… * * * Alev, ayak seslerini duyarak kapının iç kısmında bağıran Ökkeş’e seslenerek, bir yandan doğru anahtarı bulmaya çalışmaktadır. Ökkeş: “Maauuuuuuiiii” Alev: “Oğğğluuum, ben geldiiiiim. Dur anahtarı bulayım giricem içeri.” Ökkeş: “Beeeeuuuuu” Alev: “Tamam kuzum ağlama, bak kapıdayım, az bekle.” Ökkeş: “Booouuuuuvvv” Alev: “Ay bi sakin ol yavrum yaa, kırk tane anahtar var, napayım?” Ökkeş: “Moooouuuuvv” Alev: “Ay senin o küçük kulaklarını yerim beennnn, nasıl da duyar da konuşurmuş benimle.” Komşu Adam: “İyi günler Alev Hanım, bir sorun mu var?” Alev: “Ehem, şey, yoo, Ökkeş yani şey kediyle konuşuyorum da” Komşu hızlı adımlarla evine girer ve kapısını kapatır.
* * * Ökkeş, uyku mahmuru gözleri kısık kısık dolanmaktadır. Ökkeş: “Ggggrrrrrr” Alev: “Oyy benim küçük danamın uykusu mu gelmişşşş.” Ökkeş: “Ggrrrrraaaa” Alev: “Gel bi göbüşünü seveyim senin” Ökkeş: “Mrrrrr” Alev: “Ay yerim tüylü yaratık seni, hanimiş göbüşü, bıcıbıcıbıcı” Ökkeş: Haarttt! Alev: “Ne ıssırıyosun bee! Adam gibi söylesene!”
* * * Alev, eve girer ve henüz ayakkabılarını çıkaramadan Ökkeş üzerine tırmanmaya çalışmaktadır. Alev: “Neler yaptın sen bakayım ben yokken?” Ökkeş: “Miiuuvv” (En sevimli ses tonuyla) Alev: “Aaaa, suyunu dökmüşsün ama?!” Ökkeş: “Miiuuvv” (En sevimli ses tonuyla) Alev: “Ay bu ne Ökkeş ya? Neden yere attın kitapları?” Ökkeş: “Miiuuvv” (En sevimli ses tonuyla) Alev: “Olamaaazz! Bu kağıtlar lazımdı Ökkeş, neden parçaladın ki bunları?” Ökkeş: Pııırrr. (Devekedisi, perdenin altına kafasını sokar, geri kalanı dışarıdadır.
* * *
Ökkeş: Tıııkkıııırttt, tık tık tık, tııkkıırrtt, pıtır pıtır pıtır pıtır, baaaaam (Plastik topunu parkenin üzerinde sürmekte ve sonrasında iyi bir sıçrayış yaparak, duvardaki saate pati atarak yere sert bir iniş gerçekleştirmiştir.) Alev: “Oğlum, gel buraya seninle konuşalım.” Ökkeş: Pıtır pıtır pıtır pıtır, baaaaam! Alev: “Gel buraya dedim, bak aşağıda insanlar yaşıyor, gelirlerse seni ensenden tutar bahçeye fırlatıverirler, bunu ikimiz de istemeyiz değil mi?” Ökkeş: Pıtır pıtır pıtır pıtır, baaaaam! Alev: “Bak sokağa attırırlarsa seni sonra beni suçlamak yok, ben seni uyardım.” Ökkeş: Pıtır pıtır pıtır pıtır, baaaaam! Alev: “Sen beni anlamıyosun galiba?!”
* * * Bir kez bile kendi yatağında yatmayan Ökkeş, durumu abartmış, ayaklarıyla yataktan aşağı ittirerek düşürmeye çalışmaktadır. Alev: “Ya şimdi ben insanlık yaptım, seni ayak ucuma aldım diye mi bu hareket?” Ökkeş: “Iıııııııııuuvv” Alev: “Saçmalama Ökkeş! Bak çok kararlı ve sert bir ses tonum var! Saç-ma-la-ma! Biraz mantıklı ol(!?!) Burası benim yatağım. Ökkeş: İttirmeye devam ederek “Iıııııııııuuvv” Alev: “Yahu ben mi ineyim sepete? Hasta mısın sen, ittirmesene!” Ökkeş: İttirmeye devam ederek “Iıııııııııuuvv” Alev: “Tamam, ben içeri gidiyorum, sen burada yat ama bu son bak, bir daha olmasın!” (Diyalogların devamı gelecek, siz de kendi diyaloglarınızı ekleyin!)
|